Saturday, February 18, 2006

...dagen for de mange 'små' postene...

Jeg satt oppe halve natta i går, slik det gjerne blir når en er student, det er blitt helg, og en har funnet noe interessant på nettet. Den surfinga, den surfinga.... (se linkene mine).

Men det som har gjort til at jeg har vært på tenker'n siden da, er det at ting / stoff / tanker / teorier kan bli for tilgjengelige - på mer enn en måte, slik at jeg ikke er bærer av det jeg lar engasjere meg. Det får ikke tid til å lande / modnes / inkarneres, bli til kjøtt og blod.

Jeg har ikke noe problem med å spore hvordan Gud har virket på meg og ledet meg i egen fortid, slik at det at jeg er akkurat der jeg er i dag, er noe jeg til kan skjønne og er med på. Og jeg tenker / synes det er sentralt, og helt vesentlig, at vi som troende lever livene våre 'logget' på Gud - konkret i hverdagene våre. Derfor er tilstedeværelsen i eget liv og i egen tro, det jeg tenker ting koker ned til... - og at det nettopp er der / i den Gud møter oss, og leder oss. I så måte kjenner jeg på et behov for å bremse i forhold til alt en tar inn / kommer over, som er med på, og som skal gi tanker, og bilder, og retning for det som kommer.

Jeg vet at Gud har gitt meg en visdom og et blikk for nettopp å kunne se fremover, men kjenner som sagt på at livet må leves i et her og nå, og ikke bare i et der fremme. Og at det er viktig at dette ikke bare ender opp som gode intensjoner / teorier / og tomme ord. For skal det skje noe nytt i kirka / i Guds folk, MÅ det nemlig skje i meg / oss som er ledere først. Så hvis det er sant (og det er det) det som jeg skrev litt lenger oppe - at det handler om tilstedeværelse - så må det gjøre det for meg også. Jeg kan ha så lyst til å springe av gårde som jeg bare vil, men hvis det er en tid for å bremse / sette ned farten mer ennå- så hjelp meg Gud!
[...ikke som jeg vil, men som du vil...]

...just 4 fun...


Det e ikkje så ofte e ser meg sjøl bakfra, men lillebror tok dette bilde i jula så....
Må jammen si at dreads'a mine ser bra ut! ...he he...

...about my links...

Jeg har slengt opp linker til en del sider jeg holder på å sjekke ut / har lest deler av, og som jeg kommer til å holde øye med fremover. Masse, masse interessant. Og så får vi se hvem av dem som kommer til å ligge fast som lenke og hvem jeg eventuelt 'kutter ut' etter hvert...

Sjekk gjerne selv, hvis du ikke allerede har besøkt / bruker dem. De tar for seg mye av det som rører seg i kirken for tiden i forhold til hva og hvordan det nye ser ut.

Friday, February 17, 2006

...livet er ikke det værste en har...

...jeg har nettopp hatt besøk av en kompis som jeg ikke ser for ofte, og vi har hatt oss en fantastisk god prat. Det er i grunn utrolig for et genialt konsept det å prate med noen er (hvis en kan kalle det et konsept da). Interresant å sitte her med en god kopp kaffe, med noe god musikk i bakgrunnen, og reflektere rundt 'den gode samtalen'. Digger alle gode relasjoner, og fantastiske venner Gud har velsignet meg med. Det er enormt bra å dele liv med dem, når vi får til å treffes, og så godt som like bra bare å vite at vi har hverandre utenom det også. Det er stort at Gud har laget oss med så store hjerter at de kan romme alle som 'bor' i dem... Jeg takker Gud, - og jeg takker Gud for dere alle. Be blessed!

... har forresten lagt ved en lenke til musikken jeg hører på.


http://www.holstmusic.com/multimedia.htm

(- sjekk ut lenka...)

Monday, February 13, 2006

...the battle of the conflicting will...

Jeg driver å stanger hodet i veggen for tida... får ikke motsetningene mellom det å være ansatt i kirka, og det å i bunn og grunn bare være der for å tjene, til å gå opp. Jeg tenker tidvis at det må ha vært så mye enklere for deg Jesus, selv om jeg vet at det er en sannhet med modifikajsoner. Hvis du er prøvd i alt, slik Bibelen sier, så kan ikke ting ha vært så enkelt alikavel, - samtidig med at det er noe som må handle om nettopp enkelhet opp i alt dette også.........!!!!!!!!!
Spagaten mellom å skulle innfri jobbdelen, med alle forventninger og instrukser, og ikke minst min egen higen etter både "anerkjennelse og trygge, kjente rammer" (...et område der jeg heldigvis har dødd en del, men som likevel spretter frem igjen når jeg minst aner det) ... og lengselen etter å kunne tjene helhjerta, er ikke bare vanskelig, men også tidvis kjempevond. Men der er vel trøst i at det kanskje ikke er så ulikt det du selv gikk igjenom Jesus. Du drev jo med multi-sansing hele tiden, vendt som du var både mot Gud og mot verden, - og det var jo ikke akkurat kompatible størrelser akkurat.

Far, du ser at hjerte mitt lengter etter å kunne tjene deg mer, og helere. Og du ser viljen min som ikke alltid er enig. Hjelp meg! -hjelp meg til tjene deg og de du har ført i min veg / gitt meg, slik du har tjent oss.

Monday, February 06, 2006

...så er jeg i gang jeg også...

.. dette kommer utvilssom til å bli en interresant erfaring. Spesielt siden det meste av refleksjon og tankespinn hos meg foregår internt, og i liten grad har fått komme ned på papiret før det er forholdvis gjennomarbeida. Så vi får se hvordan jeg kommer til å bruke bloggen etterhvert. Det er i hvertfall kult å endelig ha fått kommet i gang. - så til neste gang...

... jeg gleder meg i hverfall.